Steeds meer bedrijventerreinen, stadskernen en buitengebieden worden voorzien van glasvezel. Het is duidelijk dat glasvezel een meer toekomstbestendige oplossing biedt in vergelijking met koper of coax verbindingen. Binnen de wereld van glasvezelverbindingen onderscheidt KPN twee belangrijke types; Zakelijk glasvezel Fiber to the Office (FTTO) en Fiber to the Home (FTTH). Hieronder in het kort even de verschillen.

Regio’s

FTTH wordt in regio’s verdeeld, waarbij wordt getracht zoveel mogelijk huishoudens/bedrijven worden aangesloten. Op deze wijze worden de initiële kosten en investeringen zo laag mogelijk gehouden.

Bij FTTO wordt juist exclusief aangelegd voor de eindklant en wordt er niet gedeeld met meerdere adressen. De kosten zijn daardoor hoger, maar het gebied waar het geleverd kan worden is groot en zelfs landelijk dekkend.

Ondergronds

De diepte van de glasvezelkabel varieert per oplosing. De kabel van een  FTTH oplossing wordt op 20 tot 60 centimeter diep in de grond gelegd, waarbij FTTO altijd op 60 centimeter diep wordt aangelegd. De storingsgevoeligheid ligt hierdoor bij FTTH iets hoger dan bij FTTO.

Bandbreedte

De bandbreedte lijkt bij FTTH in veel gevallen hetzelfde op zelfs hoger dan bij FTTO. Doordat de overboeking echter hoger is, kan de daadwerkelijke haalbare snelheid op momenten anders zijn. Men deelt de FTTH verbinding immers met anderen.

Glasvezel de toekomstbestendige internet oplossing voor bedrijven

Bij KPN TOP Partner TotaalPlaatje.nl bent u aan het juiste adres voor interesse, aanvraag en levering van uw zakelijke glasvezelaansluiting bij KPN.

Op deze site glasvezelkopvannoordholland.nl vindt u veel informatie over alles wat met glasvezel op u locatie te maken heeft.

Interesse

Laat u adresgegevens achter en wij gaan voor u checken wat de status voor eventuele levering of over mogelijk overname van uw huidige glasvezelverbinding.

Aanvraag

Bij een positieve uitkomst uit de interesse kunnen wij voor u de volledige aanvraag voor u verzorgen bij KPN. U hoeft u hier zelf geen actie op te ondernemen.

Levering

Wij verzorgen – nadat de aanvraag succesvol is afgerond – de volledig installatie van uw glasvezelverbinding.

Bent u geinteresseerd, of heeft u nog vragen?
Vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!